jueves, 21 de enero de 2016



Les ratapinyades de Balears

Diversitat d'aquests petits mamífers


Bon dia a tothom! Avui m'agradaria ensenyar-os la diversitat que podem trobar a les Illes d'un sol tipus d'animal: la ratapinyada.


Orelluda grisa (Plecotus austriacus)

A les Balears viuen més de 15 espècies diferents de ratespinyades i totes estan amenaçades, pel que no se'ls ha de molestar i és molt important crear plans de protecció i conservació.
Tot i que molta gent els hi té por, són animals tranquils i inofensius que ens fan el favor de menjar-se insectes molests per a nosaltres, com per exemple els mosquits.

Són incapaços de crear-se refugis, pel que, necessiten trobar llocs a la natura per refugiar-se. Si a això li sumem que sols tenen una cria cada any, la feina de recuperar les poblacions es fan complicades i molt llargues


Aquí deixo un vídeo sobre les ratespinyades de s'Albufera de Mallorca. La imatge no té massa qualitat, però la informació és interessant, ja que explica com es capturen i analitzen individus per identificar les espècies, entre altres coses.




Per acabar, vull mostrar-os aquesta taula que mostra totes les espècies de ratespinyades de les Illes, el seu nom científic, comú i localització.


Si voleu saber-ne més, el GOB (Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) publica una revista anomenada Es Busqueret on, a partir de la Número 35. Hivern 2014 podeu trobar un apartat que s'anomena " El cel també és seu" que està dedicat a descobrir les ratespinyades que tenim a les Illes. Si feu clic sobre els noms en taronja trobareu els enllaços per accedir-hi, ja que és una revista que es pot llegir en línia i GRATIS!
De fet, la taula l'he extreta de la revista del Hivern 2014, si cliqueu podreu llegir la llegenda i l'explicació.


Això és tot per avui, esper que hagi estat interessant o, almanco, curiós. Fins aviat! 


sa biodiversitat és xula!

2 comentarios: