lunes, 18 de enero de 2016

Biodiversitat submergida dins el mar

El passat mes de juliol, es varen inventariar, sols al canal de Menorca, el qual uneix Mallorca amb Menorca per un corredor marí que fa 36 km de longitud, 1600 espècies marines ben diverses (algues, crustacis, mol·luscs, mamífers, aus, peixos,...). 
Banc de tutes (Chromis chromis) al canal de Menorca.




Podeu llegir la notícia clicant aquí.



Vos podeu fer una idea de la gran Biodiversitat marina que tenim a les illes? És genial!

I no penseu que sols tenim peixos i algues als nostres mars, perquè al Mar Balear hi ha tot tipus d'ésser marí, fins i tot grans animals com el rorqual comú, el qual pot fer més de 20 metres de llargària.


Clicant a l'Edmaktub podeu trobar una guia de cetacis del Mar Balear on, no sols s'il·lustren les diferents espècies que hi tenim, sinó també les parts que deixen veure del seu cos per fora de l'aigua, per tal de poder fer una correcta identificació d'aquests si en veiem cap mai.



Per altra banda, hi ha El visor del Parc Natural de l'arxipèlag de Cabrera on es poden observar tots els albiraments de cetacis al voltant de les Illes Balears.




Al canal IB3 fan un programa documental anomenat Balears Salvatge on es pot apreciar la Biodiversitat de les Illes tan a terra com al mar. Parlant sobre els cetacis, és interessant aquest capítol: Gegants Salvatges, on mostren una exploració marina amb l'objectiu de veure catxalots. Durant l'expedició, troben altres cetacis com el dofí comú, entre d'altres.
Dofí comú (Delphinus delphis)
A més, hi ha capítols on es submergeixen al Mar de Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera. Si ho preferiu, podeu veure un d'aquests interessants capítols, com ara el de la Immersió a Mallorca, ja que resulta molt fàcil apreciar una petita part de la nostra Biodiversitat marina a través d'aquest vídeos.










I avui, per acabar, vull facilitar-vos els enllaços que expliquen tres projectes que va realitzar la Fundación Biodiversidad pel Mar Balear, perquè sempre està bé saber d'on ha sortit tanta informació del nostre fons marí. Doncs bé, sorgeix de projectes com els següents:


Com podeu veure, no sols es tracta d'observar espècies, sinó d'estudiar el seu entorn, el seu cicle vital o les amenaces que sofreixen per part dels homes; perquè no sols és important conèixer la diversitat de vida que ens envolta, sinó com cuidar-la per a no perdre aquesta Biodiversitat, ja que si perd ella, perdem tots.

sa biodiversitat és xula!

No hay comentarios:

Publicar un comentario