viernes, 15 de enero de 2016

Els endemismes de Balears

Els animals endèmics de les Illes


Sabíeu que a les nostres illes hi ha més de 300 espècies endèmiques d'animals? És a dir, animals que viuen exclusivament a les Balears, a cap altre lloc del món. D'aquests n'hi ha uns 160 que són insectes com ara els que vos mostro a continuació.






1. Timarcha balearica, escarabat monja o de sang





                                

                                



     2.  Pimelia criba, escarabat fura






3. Brachycerus balearicus, escarabat bonyarrut














4. Gonepteryx cleopatra balearica, papallona llimonera




Però, tot i que els insectes són els majoritaris, no hem d'oblidar que també tenim espècies endèmiques d'amfibis, mol·luscs, aus o mamífers, entre d'altres. Per això, si voleu conèixer més animals endèmics de les nostres Illes, vos deixo l'enllaç de Fauna endèmica: evidència de l'evolució, que inclou un àlbum fotogràfic de les principals espècies endèmiques animals de Balears.

A més, vull facilitar-os un enllaç que em sembla interessant, ja que es tracta d'un Bioatles de Balears on podeu veure la distribució de totes les espècies, tant animals com vegetals, que tenim a les Illes, incloses, és clar, les endèmiques. Tan sols heu de clicar a l'apartat Distribució d'espècies i cercar el nom de l'espècie que us interessa observar al Bioatles. Això si, heu de cercar-ho pel nom científic!

sa biodiversitat és xula!

No hay comentarios:

Publicar un comentario